Silent Sense: Stoelmassage & Bachbloesemtherapie

Over mij

ontspanning en balans voor verbetering van je welzijn

Hallo! Mijn naam is Katja

Ik woon samen met mijn gezin in Ulft, waar ik sinds 2020 een praktijk aan huis heb, Silent Sense. In het verleden ben ik jarenlang werkzaam geweest op kantoor, onder andere als secretaresse en klantenservice medewerkster. Op een gegeven moment werd voor mij duidelijk dat ik een geheel nieuwe weg wilde inslaan. Ik zei dan ook volmondig “ja” tegen een carrière switch, waarbij ik op persoonlijk gebied actief voor anderen iets kan betekenen en waarbij het welzijn van de mens centraal staat.

Onder andere vanwege het feit dat ik zelf het krijgen en geven van een massage altijd al als erg fijn had ervaren, leek het me mooi om een opleiding tot stoelmasseur te volgen. Stoelmassage heeft als voordeel dat het niet alleen een laagdrempelige en gemakkelijk toegankelijke vorm van masseren is, maar tegelijkertijd ook een zeer effectieve manier om even heerlijk tot rust en weer tot jezelf te komen. Iets waar een groot aantal mensen in onze huidige maatschappij steeds vaker behoefte aan heeft. 

Aanvankelijk leerde ik ontspannende stoelmassages te geven (Diploma Stoelmasseur Practitioner, december 2014). Ik kreeg de smaak te pakken en na veel te hebben geoefend ben ik de vervolgopleiding voor klachtgericht masseren gaan doen. Op die manier kon ik de reeds opgedane massage ervaring verder uitdiepen. In 2016 heb ik het diploma Stoelmasseur Professional behaald, wat mij in staat stelt ook specifieke klachten te behandelen. 

Opleiding en Ervaring

Opleiding en Ervaring

Toen ik jaren geleden zelf voor het eerst met Bachbloesems kennis maakte, ondervond ik dat de druppels op een simpele manier voor verbetering en herstel van mijn emotionele balans zorgden. Ik kwam snel weer beter in mijn vel te zitten en stond sterker in mijn schoenen. Later bleek dat ook mijn kinderen baat bij het gebruik van Bachbloesems hadden. Dit maakte me dusdanig enthousiast dat ik me de kennis over de bloesems van Bach graag eigen wilde maken. In het voorjaar van 2020 heb ik het diploma Bach Bloesemtherapeut behaald.

Ook heb ik een opleiding tot Coach gevolgd en deze in 2015 met goed gevolg afgerond. Ik merkte dat mensen tijdens een moment van rust en ontspanning vaak gemakkelijker over persoonlijke zaken praten. Meestal is dat gewoon voor de gezelligheid of om hun verhaal even kwijt te kunnen. Maar soms delen ze hun zorgen en gedachten en zoeken onbewust ook een vorm van begeleiding of steuntje in de rug. Zeker ook tijdens Bach bloesemconsulten komt het tot persoonlijke gesprekken. Momenten waarbij de cliënt vertrouwelijke informatie deelt of mogelijk zorgen uit.

Daarom vind ik het van belang om, indien gewenst, ook een coachende rol te kunnen vervullen. De mogelijkheid van coaching zie ik als extra ondersteuning en daarom als een toegevoegde waarde voor de diensten die ik aanbied.

Ook ben ik in het bezit van een EHBO diploma. Recentelijk (februari 2021) heb ik een cursus Medische Basiskennis met goed gevolg afgerond.

Ervaring

Vanaf de herfst 2016 tot en met het voorjaar 2019 heb ik drie keer voor de periode van telkens een half jaar als freelance stoelmasseur in opdracht van Sport Medisch Centrum Papendal gewerkt. Daarbij heb ik in het kader van het VGGM vitaliteitsproject stoelmassages gegeven aan medewerkers van VGGM (Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden) op de locaties van de brandweer in Ede en Velp. Dit werk heb ik met veel plezier gedaan. Tevens heb ik daarbij een schat aan ervaring mogen opdoen. Dit alles gaf me het gevoel van een goede voorbereiding en stevig fundament om me vervolgens geheel op mijn eigen praktijk te kunnen gaan richten.

Ik blijf me graag ontwikkelen op het gebied van welzijn en gezondheid, maar ook spiritualiteit. Met de opgedane kennis alsmede mijn ervaringen en vaardigheden hoop ik niet alleen mezelf, maar ook anderen te helpen prettiger in het leven te staan. 

Het is mijn passie om mensen te ondersteunen bij het vinden van ontspanning, rust en balans in hun leven, zowel lichamelijk als geestelijk.