Silent Sense: Stoelmassage & Bachbloesemtherapie

Algemeen

ontspanning en balans voor verbetering van je welzijn

Stoelmassage biedt vele Pluspunten

DE VOORDELEN VAN EEN STOELMASSAGE

Elke stoelmassage heeft effect op zowel lichaam als geest en biedt je de volgende voordelen:

 • geeft (diepere) ontspanning en rust, ontstresst
 • bevordert een diepe en kalme ademhaling, wat meer zuurstof oplevert
 • voorkomt en/of verlicht (opgehoopte) spanningen
 • verbetert de doorbloeding van spieren en weefsels
 • draagt bij aan een grotere bewustwording van je lichaam door aandacht voor jezelf
 • maakt afvalstoffen los, die vervolgens door het lichaam kunnen worden opgeruimd
 • stimuleert het zelf-genezende vermogen van het lichaam
 • laat positieve stofjes in het lichaam vrijkomen, o.a. het “geluks- of knuffelhormoon” oxytocine, wat tevens stress verlaagt

Wat Biedt STOELMASSAGE je nog meer?

Naast dat een stoelmassage je de mogelijkheid biedt om diepgaande ontspanning en verlichting van lichamelijke klachten te ervaren, heeft het nog een paar mooie bijkomstigheden…

Andere Voordelen

Andere Voordelen

Andere Voordelen van Stoelmassage

Huidhonger

Tijdens een massage wordt je onbewuste ‘huidhonger’ ook meteen gestild. Je hoort het steeds vaker, maar wat betekent ‘huidhonger’ eigenlijk?

Van jong tot oud, alle mensen hebben gedurende hun leven behoefte aan huidcontact. Een welgemeende, simpele aanraking door een naaste doet soms al goed. Even een arm om je schouder voelen of het krijgen van een knuffel kan voor iemand al het verschil maken, waardoor diegene zich beter voelt. Lichamelijk contact hoort bij ons Mens-Zijn. Dat begint al bij baby’s, die het vertrouwde lichamelijke contact en de warmte van hun ouders nodig hebben om zich prettig en veilig te voelen. De behoefte van de mens naar liefdevolle aanraking verandert nooit. Het belang daarvan wordt steeds duidelijker, juist in deze lastige tijd waarin we momenteel leven. Afstand tot elkaar moeten houden voelt vaak onnatuurlijk. En een leven zonder aanraking blijkt zelfs een ronduit negatief effect op de mens te hebben.

Massage bij Depressie

VERLICHTING VAN DepressieVE GEVOELENS

Er bestaat ook meer en meer bewijs dat masseren kan bijdragen aan het verminderen van klachten als je met een depressie kampt. Uit onderzoek is gebleken dat massagetherapie zowel fysieke als mentale symptomen van depressie kan verlichten. Aanraking als medicijn bij depressie!

Veel mensen komen helaas pas in actie als de bodem van de put is bereikt. Maar wacht niet tot het echt niet meer gaat! Ervaar gewoon eens wat een rustgevende en aandachtige massage in een fijne omgeving voor je kan betekenen en neem vandaag nog contact met me op. 

Ondersteuning bij Mentale Klachten

Om mijn cliënten tijdens de massage desgewenst ook mentaal te kunnen begeleiden, heb ik een opleiding tot coach gevolgd. Als je tijdens de massage behoefte hebt om over persoonlijke zaken te praten, dingen die je bezig houden of waar je mee zit, als je gewoon eens even “je ei kwijt wilt”, sta ik met een luisterend oor en zonder te oordelen voor je klaar. Vanzelfsprekend behandel ik alle informatie vertrouwelijk. 

Maar ook als je dit niet wenst, een massage helpt je hoe dan ook. Alleen al door het rustgevende effect wordt je je van velerlei dingen bewuster, niet alleen van je lichaam, ook van je eigen gedachten en gevoelens. Massage kan een opening bieden om dichter bij je gevoel te komen. Het mooie van een massage is dat het op meerdere vlakken doorwerkt. Je komt beter in je vel te zitten, letterlijk en figuurlijk!

Contra-indicaties

Contra-indicaties

Contra-indicaties bij Stoelmassage

Wanneer Beter Niet Masseren?

Onder bepaalde omstandigheden is er voorzichtigheid met masseren geboden.

Bij verkoudheidsklachten, griep, verhoging of koorts geldt over het algemeen dat een massage wordt afgeraden. Het lichaam is dan al hard genoeg met ziekteherstel aan het werk; een extra belasting, o.a. door vrijkomende afvalstoffen, dient daarom vermeden te worden.

Overige contra-indicaties, waarbij alertheid noodzakelijk is, kunnen zijn:

 • recente operatie of recent letsel van het te behandelen of omliggende gebied, bijvoorbeeld whiplash, spierscheurtje e.d.
 • hernia, ischias, slijmbeursontsteking
 • zwangerschap vanaf circa begin 3e semester
 • zeer hoge of zeer lage bloeddruk
 • (besmettelijke) huidaandoeningen, zoals nat eczeem of een acute ontsteking in het te behandelen gebied
 • het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals bloedverdunners

In sommige gevallen is massage nog wel mogelijk, maar mag er bijvoorbeeld slechts met lichte druk gemasseerd worden. Overleg gerust van te voren met mij of vraag bij twijfel je huisarts of specialist!

covid protocol

 

Op dit moment is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Uiteraard wordt er standaard aan alle gebruikelijke hygiëne maatregelen in de praktijk voldaan. 

Indien van overheidswege nodig, zal Silent Sense mogelijk opnieuw volgens de COVID-19 richtlijnen en de leidraad “Verantwoord Masseren in de 1,5 meter samenleving” van de NGS werken. Dit houdt onder meer in dat ik reeds bij het maken van een afspraak zal informeren naar de gezondheid van de cliënt. Daarnaast zal er direct vóór aanvang van de behandeling een korte gezondheidscheck door middel van enkele vragen plaats vinden.